CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

BabelFish Universal Translator Widget

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ανοιχτή Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας μερος 2ο

Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε, μέσω των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σαν μια πρώτη μορφή αντίδρασης να μην συγκαλύπτουμε πλέον τα προβλήματα, αλλά να τα αναδείξουμε περιορίζοντας - διαμαρτυρόμενοι όλες εκείνες τις δραστηριότητες που γινόταν απο εμάς του εκπαιδευτικούς "αγόγγυστα"- αδιαμαρτύρητα, στις πλάτες μας, χωρίς να είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας, δίχως να υπάρχει η όποια αναγνώριση απο το Υπουργείο, όπως

  • να μη μεταφέρουμε μόνοι μας τα βιβλία στα σχολεία 
  • να μην κάνουμε μόνοι μας τον ταχυδρόμο διακινώντας την υπηρεσιακή αλληλογραφία, διανύοντας εώς και εβδομήντα χιλιόμετρα την ημέρα
  • να μην ξαναπληρώσουμε απο την τσέπη μας τις καθαρίστριες, το πετρέλαιο ή τα αναλώσιμα είδη όταν, ως συνήθως, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια. 
  • να κάνουμε τις γιορτές μας για τη λήξη του έτους μέσα στο διδακτικό ωράριο με τους μαθητές μας. Δεν μπορούμε να κλείνουμε παθητικά τα μάτια μας μπροστά στη συνεχιζόμενη απαξίωση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού απο την Πολιτεία. 
  • Να μη συγκαλύπτουμε τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καταστρατηγώντας την κείμενη νομοθεσία για το διδακτικό μας ωράριο και την αναλογία εκπαιδευτικού-μαθητών, σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρουμε στους μαθητές μας (αριθμός μαθητών ανά τμήμα, εκπαιδευτικοί που προβλέπονται για το Ολοήμερο σχολείο κτλ)
  • Να μη στοιβάζουμε νήπια σε διαδρόμους, γραφεία και αποθήκες. 
  • Να μη δεχτούμε καμία καταστρατήγηση του ωραρίου των νηπιαγωγών. 
Οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα σέβεται τις ανάγκες των παιδιών μας, θα αναπτύσσει την κρίση, την δημιουργική σκέψη, που θα απελευθερώνει και δε θα κατηγοριοποιεί, με κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή ανάλογη με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης. 
Και οι δυο πλευρές ζητάμε ένα σχολείο που να κρατά το ρόλο του, να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί κι όχι να παίζει το ρόλο του parking για τα παιδιά. Που θα έχει τμήματα με αριθμό παιδιών που δε θα θίγουν την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης. Που θα εξασφαλίζει τη σταθερότητα φοίτησης των παιδιών σε έναν φορέα και με μια συνέχεια ως προς τον χώρο, τα πρόσωπα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Και οι δυο πλευρές ζητάμε ένα σχολείο στο οποίο θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί και βιβλία απο την ημέρα του Αγιασμού , ένα Ολοήμερο Σχολείο που δεν θα υπολειτουργεί και θα σέβεται τις ανάγκες των παιδιών μας. 


Αγαπητοί γονείς μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για το αυτονόητο. 

Εμείς απο την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε. 

Απο τη μεριά σας κι εσείς μπορείτε καθοριστικά να συμβάλλετε με τη συλλογική σας δράση. Να ενώσουμε τις δυνάμεις, να αγωνιστούμε με κοινούς τρόπους για την επίλυση των προβλημάτων παίρνοντας όλα τα μέτρα για τη δημοσιοποίησή τους. 

Δραστηριοποιηθείτε μέσα στους Συλλόγους, τις Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων και ελάτε να συναντηθούμε στους αγώνες για μια καλύτερη παιδεία. 

Σας καλούμε να δράσετε τώρα κι εσείς μαζί μας, με διαμαρτυρίες, παραστάσεις, κινητοποιήσεις στα γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. και σε κάθε υπεύθυνο , για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας για μια πραγματικά Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. 

Θελουμε να διεκδικήσουμε μαζί σας: 

  • Ενα σχολείο που να αναπτύσσει τον αυριανό σκεπτόμενο ελεύθερο πολίτη.
  • Ενα σχολείο πραγματικά ολοήμερο, με μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα επιμορφώνονται σε τακτά διαστήματα. 
  • Ενα σχολείο με λιγότερη ύλη, περισσότερη χαρά και πολιτισμό για τα παιδιά. 
  • Ενα σχολείο με περισσότερη κριτική σκέψη και λιγότερες εξετάσεις. 
  • Ενα σχολείο που δεν υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν απο την τσέπη τους για τη μορφωση των παιδιών τους. 
  • Ενα σχολείο που να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για όλες τις ανάγκες των μαθητών (παράλληλη στήριξη, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ)
  • Ενα σχολείο για το οποίο το κράτος θα διαθέτει το 5 % του ΑΕΠ  και δεν θα συνδέεται με την οικονομική ασφυξία των αγορών. 
  • Ενα σχολείο που δεν θα εκχωρεί τα προγράμματα σπουδών και την απαραίτητη χρηματοδότηση στην τοπική αυτοδιοικηση.
    Δίχρονη, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και για την αληθινή και ουσιαστική αναβάθμισή της. 
  • Να μη μείνει κανένα νήπιο-προνήπιο έξω απο το δημόσιο Νηπιαγωγείο. 
Ενωμενοι να αγωνιστουμε
Ο στοχος μας ειναι κοινος
Πραγματικα δημοσια και δωρεαν παιδεια

Ο κοινος αγωνας γονιών και εκπαιδευτικων ειναι ο μονος δρομος

Απο το Σύλλογ Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αλέξανδρος Δελμούζος" 

http://www.syllogosdelmouzos.gr

info@syllogosdelmouzos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Θα χαρώ να μάθω τι σκέφτεσαι!!!

    Related Posts with Thumbnails